Heeft u besloten om te gaan scheiden, dan bevindt u zich in een turbulente periode van uw leven. Emoties kunnen hoog oplopen en er moet veel besproken en geregeld worden.

Scheiden doe je met elkaar

Bij scheidingsmediation gaat het erom om gemeenschappelijke en individuele belangen in kaart te brengen. Het doel is om een rechtvaardige en doelmatige regeling met elkaar af te spreken.

In tegenstelling tot een scheiding waarbij partijen ieder een advocaat in handen nemen, is er bij mediation ruimte over de emotionele kant van de scheiding. Dit is een zeer belangrijk aspect in mediation en helpt voorkomen dat de scheiding een vechtscheiding wordt. Scheiden heeft weinig zin als de gevechten onverminderd doorgaan.

Twijfel bij één van de partners

Het komt vaak voor dat één van de partners er niet van overtuigd is dat er gescheiden moet worden. Meestal wordt het al snel duidelijk of de relatie nog een kans heeft en men daarin wil investeren of dat er geschieden moet worden. Het is belangrijk voor beide partijen dat hier duidelijkheid over is. Zolang dit niet zo is, bemoeilijkt dit het proces om beslissingen te nemen over de toekomst.

Neem contact op

Privacy beleid | Cookie beleid | Website door BlueBird Media B.V.   ©