Gemiddeld zijn er 4 mediationgesprekken nodig om tot besluiten te komen. Het tempo wordt bepaald door de klanten. Voordat we starten met de mediation, plannen we een intakegesprek. Tijdens dit gesprek maken we kennis, vraag ik naar jullie verwachtingen en bespreken we het mediationproces. Dit gesprek is kosteloos en kan eventueel bij jullie thuis plaatsvinden. Ik werk met een effectieve methode en sta u deskundig bij. De stappen die we maken staan hieronder beschreven.

Stappen/fases

Na het intakegesprek starten we met de mediation. Er zijn 5 stappen. Deze stappen zijn niet gelijk aan het aantal gesprekken, meerdere stappen kunnen gemaakt worden binnen een gesprek.

  • De eerste stap is de introductiefase: we bespreken hoe de situatie op dit moment is en hoe jullie naar de toekomst kijken. Welke verwachtingen, onzekerheden en mogelijke zorgen zijn er? Het is belangrijk om dit naar elkaar uit te spreken. Dit vormt een belangrijke basis om later in het proces afspraken met elkaar te kunnen maken.
  • De tweede stap is de onderzoeksfase. In deze fase bespreken we de ouderrolverdeling en de praktische zaken zoals: financiën, goederen die binnen de verdeling vallen, eventuele huwelijkse voorwaarden, alimentatieberekening etc.
  • De derde stap is de onderhandelingsfase. In deze fase stellen we een concept-ouderschapsplan op. Verder worden er afspraken gemaakt over: verdeling goederen, de woning, financiën, alimentatie etc.
  • De vierde stap is de overeenkomstfase. Zodra alle zaken helder en besproken zijn kan het conceptconvenant worden opgesteld.
  • De vijfde stap is de afrondingsfase. Het convenant wordt ondertekend. Daarna volgt de juridische afwikkeling: het scheidingsverzoek wordt bij de rechtbank ingediend. Na maximaal 6 weken volgt de beschikking en is de scheiding uitgesproken.
Neem contact op

Privacy beleid | Cookie beleid | Website door BlueBird Media B.V.   ©